Η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών διοργάνωσε εκδήλωση παρουσίασης «Ολοκληρωμένου Προγράμματος Υποδομών Αγροτικής Ανάπτυξης και Μετριασμού των Επιπτώσεων της Κλιματικής Κρίσης μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)» που πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2021 στο Ξενοδοχείο HILTON Αθηνών.

Στην εκδήλωση,  την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν προσκεκλημένοι και παρευρέθησαν  ο Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Μιχαήλ Δακτυλίδης και το μέλος της Δ.Ε της Ένωσης, κ. Ξενοφών Καρκαντζός.

Κατά την εκδήλωση ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  παρουσίασε το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα των τελευταίων 50 ετών που περιλαμβάνει στο σύνολο 21 αρδευτικά έργα. Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών  παρουσίασε με περισσότερες λεπτομέρειες τα πρώτα 8 από τα 21 αρδευτικά έργα, συνολικού κόστους κατασκευής 1,6 δις ευρώ, τα οποία θα καλύψουν πάνω από 1,3 εκατ. στρέμματα σε ολόκληρη την επικράτεια που θα υλοποιηθούν μέσω Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.