Μεγάλη επιτυχία είχε η ειδική ημερίδα που διοργάνωσε η FIEC για το επενδυτικό πρόγραμμα Juncker (JUNCKER INVESTEMENT PLAN) στις 21 Ιανουαρίου 2016 στις Βρυξέλλες .

Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΕΔΜΕΔΕ, ως η μοναδική Ελληνική Εργοληπτική Οργάνωση μέλος της FIEC οργάνωσε ειδική αποστολή στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ως οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για την οργάνωση και εκτέλεση του επενδυτικού αυτού προγράμματος στη χώρα μας, με επικεφαλής από πλευράς ΠΕΔΜΕΔΕ τον κ. Αντώνη Πάνα, Πολιτικό Μηχανικό, Γενικό Γραμματέα του Τμήματος Εταιρειών και μέλος της Αντιπροσωπείας της Ένωσης.

Θυμίζουμε ότι την ελληνική αποστολή στελέχωσαν επίσης :

  • Ο κ. Σταύρος Ραπτόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός, Σύμβουλος & Συνεργάτης του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού
  • Ο κ. Ελευθέριος Σταυρόπουλος, Μέλος της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Υπεύθυνος για θέματα πολιτικής συνοχής, διαρθρωτικά και επενδυτικά Ταμεία Ε.Ε., και
  • Η κα Λιάνα Αναγνωστάκη, Χημικός Μηχανικός, Προϊστάμενη Διεύθυνσης Θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνών Σχέσεων, εκπρόσωπος του ΤΕΕ.

Παραθέτουμε πρόγραμμα και όλες  τις παρουσιάσεις των ομιλητών της ημερίδας :

Workshop program

FIEC general overview

 Dražen Budimir COSME Financial Instruments European Commission DG for Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs

Stéphane Ouaki, Head of Unit Connecting Europe – Investment Strategy, DG Transport and Mobility, European Commission

Florence Revest – Policy Officer DG ECFIN – Unit L3 – Luxembourg

Elodie Denizart Region Nord Pas de Calais – Picardie

European Investment Advisory Hub

The French Case

FI EC actions