Στις 29  και  30 Σεπτεμβρίου  2022 πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη η Γενική Συνέλευση των EIC (European International Contractors).

Το κύριο θέμα του Συνεδρίου ήταν “Μια πραγματική ανάκαμψη για τις διεθνείς μας δραστηριότητες” με την συζήτηση να περιστρέφεται στις ευκαιρίες στον τομέα των υποδομών, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος σήμερα και σχετίζονται κυρίως με την τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση που επηρεάζει την αλυσίδα εφοδιασμού και τις τιμές των πρώτων υλών.

Παράλληλα  όμως ένα άλλο σημαντικό θέμα τέθηκε από μία από τις ομιλήτριες, την κα  Lara Muller και αυτό ήταν το πολύ χαμηλό ποσοστό των γυναικών στον Κατασκευαστικό κλάδο – και μάλιστα με πλήρη απασχόληση ή με συμμετοχή σε ανώτερες θέσεις.
Κατά συνέπεια τέθηκαν ερωτήματα όπως : Πώς μπορούν να παρακινηθούν οι γυναίκες; Επιτρέπεται πράγματι στις γυναίκες να διεκδικούν θέσεις που παραδοσιακά κατέχουν οι άνδρες; Αμείβονται οι γυναίκες με ίσους μισθούς με τους άνδρες;

Την ΠΕΔΜΕΔΕ εκπροσώπησε στην Γενική Συνέλευση η κα Ζωή Λυσαρίδου (ABAΞ Α.Ε.), η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “Όντας η μόνη γυναίκα στο Διοικητικό Συμβούλιο των European International Contractors (EIC) , μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι με υποδέχτηκαν θερμότατα και ότι από την πρώτη μου συνεργασία – συμμετοχή στην Ομοσπονδία, ένιωθα πάντα ότι με εκτιμούσαν και ότι ήμουν ισότιμος εταίρος. Αυτό είναι στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο κίνητρο που χρειάζεται ένας επαγγελματίας – ανεξαρτήτως φύλου στην επαγγελματική του δράση : Να ακούγεται, να εκτιμάται, να είναι ίσος.
Η κοινωνία μας έχει ακόμη βήματα να κάνει, αλλά είμαστε στη σωστή πορεία.”