Ο ρόλος της Κατασκευαστικής Βιομηχανίας στα εθνικά Recovery Plans (Πλάνα Ανάκαμψης) ήταν το θέμα μιας πολύ ενδιαφέρουσας διαδικτυακής ημερίδας που διοργάνωσε η “Construction 2050 Alliance” (Συμμαχία Construction 2050) την Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου 2020.

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν εκπρόσωποι αξιωματούχοι Ευρωπαϊκών Κρατών για να παρουσιάσουν τον εθνικό σχεδιασμό και τις προτεραιότητες που σκοπεύουν να ακολουθήσουν σχετικά με τα Recovery Plans (Σχέδια Ανάκαμψης).

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας ΙΕ & ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Ορέστης Καβαλάκης, που αποδέχθηκε την πρόσκληση που του απηύθυνε η ΠΕΔΜΕΔΕ και ο Πρόεδρος κ. Μιχαήλ Δακτυλίδης προκειμένου να παρουσιάσει τον εθνικό σχεδιασμό για την Χώρα.

Με μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία ο κ. Καβαλάκης παρέθεσε στοιχεία και παρουσίασε τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για τη διάθεση πόρων σε κατασκευές και έργα υποδομής.

Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις και άλλων αξιωματούχων, έγιναν διαδικτυακά polls που έδωσαν μία ζωντάνια στην εκδήλωση παρουσιάζοντας αμέσως τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και τροφοδοτώντας τη συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων και τέλος παρουσιάστηκε από τον Γενικό Διευθυντή της FIEC κ. Domenico Campogrande η επιχειρηματολογία βάσει της οποίας θα πρέπει να πεισθούν οι Κυβερνήσεις να προτάξουν στο εθνικό σχεδιασμό ανάκαμψης την Κατασκευαστική Βιομηχανία καθώς κάθε επένδυση στον κλάδο λειτουργεί πολλαπλασιαστικά.

Σημειώνουμε ότι ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Μιχαήλ Δακτυλίδης είναι ο Υπεύθυνος Αντιπρόεδρος της FIEC για την Συμμαχία Construction 2050 (CE 2050 Alliance)