Η ΠΕΔΜΕΔΕ ανακοινώνει με ιδιαίτερη τιμή τη συμμετοχή και ομιλία του Προέδρου της, κ. Κωνσταντίνου Γκολιόπουλου, στην εκδήλωση με τίτλο «Σταγόνες Γνώσης: Τι γνωρίζουμε για την Λειψυδρία», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Μαρτίου και ώρα 16:00, στο πλαίσιο της 8ης Διεθνούς Έκθεσης Verde.tec.
Η εκδήλωση αποσκοπεί στην παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης σχετικά με το φαινόμενο της λειψυδρίας στην Ελλάδα, ένα ζήτημα μείζονος σημασίας για την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Γκολιόπουλος θα συμμετάσχει στο πάνελ συζήτησης με τίτλο «Τι (πρέπει να) ξέρουμε για την Λειψυδρία στην Ελλάδα;», το οποίο θα διεξαχθεί από τις 16:30 έως τις 18:00. Η συζήτηση θα εστιάσει στις σύγχρονες προκλήσεις που σχετίζονται με τη διαχείριση των υδατικών πόρων, στον ρόλο των υποδομών και των τεχνικών έργων, καθώς και στην ανάγκη για στρατηγικό σχεδιασμό, θεσμική συνεργασία και αξιοποίηση της καινοτομίας.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Έδρα UNESCO για την Πράσινη Καινοτομία και Κυκλική Οικονομία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τη φοιτητική περιβαλλοντική ομάδα envinow.gr, αναδεικνύοντας τη σημασία της διασύνδεσης της ακαδημαϊκής γνώσης, της τεχνικής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών.
Η ΠΕΔΜΕΔΕ στηρίζει ενεργά πρωτοβουλίες που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη θωράκιση της χώρας απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Η συμμετοχή του Προέδρου της στην εν λόγω εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς συμβολής της Ένωσης στον δημόσιο διάλογο για κρίσιμα ζητήματα υποδομών και περιβάλλοντος.
Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση και να συμβάλετε με την παρουσία και τη συμμετοχή σας σε έναν ουσιαστικό και επίκαιρο διάλογο για το μέλλον της διαχείρισης των υδατικών πόρων στην Ελλάδα.



