
συναντήθηκε με το Προεδρείο της Ένωσης για μία ενημέρωση και συζήτηση εφ’ όλης της ύλης των επειγόντων θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο.
Ένα από τα κυρίαρχα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη συνάντηση ήταν η άτυπη στάση πληρωμών του Δημοσίου που έχει οδηγήσει τον κλάδο σε οικονομικό αδιέξοδο. Ο κ. Καλογιάννης ενημερώθηκε για τις καθυστερούμενες οφειλές καθώς και για τις προτάσεις της ΠΕΔΜΕΔΕ για μία οικονομική ανακούφιση, όπως αυτή του συμψηφισμού οφειλών και της κατάργησης των πρόσθετων εγγυήσεων στα έργα.
Σε συνάρτηση με αυτό συζητήθηκε η ένταξη στο ΕΣΠΑ επιλέξιμων έργων του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ καθώς και άλλων προγραμμάτων που θα είχαν αυτή τη δυνατότητα.
Τέλος ο κ. Καλογιάννης ζήτησε να ενημερωθεί εκτενώς για την πρωτοβουλία της ΠΕΔΜΕΔΕ να προτείνει τον έλεγχο και την επίβλεψη των έργων από πιστοποιημένους ιδιώτες.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης ανέπτυξε τις αρχικές σκέψεις για την πρόταση προς περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από πλευράς της Ν.Δ. εκτός του Υπεύθυνου του Τομέα Δημοσίων Έργων και Βουλευτού Ιωαννίνων κ. Σταύρου Καλογιάννη και ο κ. Διονύσιος Σταμενίτης, Αναπληρωτής Τομεάρχης Δημοσίων Έργων, ενώ από πλευράς ΠΕΔΜΕΔΕ παρέστησαν ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Ρωμοσιός, ο Αντιπρόεδρος κ. Μιχαήλ Δακτυλίδης, ο Γεν. Γραμματέας κ. Ευάγγελος Κασσελάς και ο Νομικός Σύμβουλος κ. Ευθύμιος Αναγνωστόπουλος.