Κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την 08.12.2021 κατατέθηκε επίκαιρη ερώτηση  του Βουλευτή  του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Αλέξανδρου (Αλέξη) Χαρίτση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων,κ. Άδωνη Γεωργιάδη,  με θέμα: «Η Κυβέρνηση παγώνει τις πληρωμές του ΕΣΠΑ».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Βουλευτής αναφέρθηκε στις ενέργεις και τις επιστολές της ΠΕΔΜΕΔΕ για τις καθυστερήσεις πληρωμών.

Η σχετική αναφορά ως εξής,  και το απόσπασμα εδώ.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ

ΙΗ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΣΥΝΟΔΟΣ Γ΄

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΜΑ΄

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, Αθήνα,

Σήμερα στις 8 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 09.15΄ συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία του Α΄ Αντιπροέδρου αυτής κ. ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση.

…………………………………………………………………………………………

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εισερχόμαστε στη συζήτηση των

ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

Για σήμερα υπάρχουν τρεις ερωτήσεις. Υπάρχει το σχετικό έγγραφο του Γραμματέα της Κυβέρνησης.

Κύριε Χαρίτση, έχετε τον λόγο, είτε από τη θέση σας, είτε από το Βήμα.

…………………………………………………………………………………………

Η Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων γράφει: «Είμαστε αποδέκτες καταγγελιών μελών της Ένωσής μας για σημαντικές καθυστερήσεις πληρωμών εκτελεσμένων εργασιών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ».

Η Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων επανέρχεται με το εξής: «Είμαστε αποδέκτες καταγγελιών μελών μας, της Ένωσής μας, Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, για σημαντικές καθυστερήσεις στα Προγράμματα “Aντώνης Tρίτσης” και “Φιλόδημος”». Αυτό ήταν στις 9 Νοεμβρίου του 2021.

…………………………………………………………………………………………