Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε υβριδικά στο αμφιθέατρο ΟΤΕAcadely το συνέδριο “The BIM Conference” που διοργανώθηκε από τον Όμιλο BOUSSIAS με την επιστημονική υποστήριξη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

“Είναι γεγονός ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κλάδου των Κατασκευών δεν είναι το μέλλον αλλά το παρόν και η επιταχυνόμενη εφαρμογή των ψηφιακών διαδικασιών και της τεχνολογίας Building Information Modelling (BIM) αναδεικνύεται σε παράγοντα – κλειδί, καθώς αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την ενίσχυση της ποιότητας ζωής των πολιτών της ΕΕ με τη δημιουργία υγιεινών, ασφαλών, βιώσιμων και “έξυπνων” υποδομών. Αποτρέπει σημαντικά λάθη, υπερβάσεις κόστους – χρονοδιαγράμματος, συνεισφέρει σημαντικά στην εξοικονόμηση πόρων και καθιστά δυνατή την έξυπνη διαχείριση των υποδομών σε όλο τον κύκλο ζωής τους”.

Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώθηκε το συνέδριο αυτό με εξαιρετικές συμμετοχές και ομιλίες προσπαθώντας να προβάλλει την αναγκαιότητα για τη χρήση της εφαρμογής του ΒΙΜ.

Η ΠΕΔΜΕΔΕ συμμετείχε δια του Προέδρου της κ. Μιχαήλ Δακτυλίδη δίνοντας το δικό της στίγμα και την τεχνογνωσία που διαθέτει πάνω στο ΒΙΜ, έχοντας πλέον ολοκληρώσει και την κατάρτιση και πιστοποίηση 1.200 εργαζομένων μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ για την “Κατάρτιση και Πιστοποίηση εργαζομένων στον κλάδο Υλικών και Κατασκευών” πάνω στο ΒΙΜ ως μία εκ των θεματικών ενοτήτων του Προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε ειδική μνεία από τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ για την κατάρτιση και πιστοποίηση στελεχών της Εταιρείας από την ΠΕΔΜΕΔΕ πάνω στο ΒΙΜ σε ειδικό εκπαιδευτικό περίγραμμα που εκπονήθηκε από την Ένωση και διατίθεται σε φορείς του Δημοσίου, προκειμένου να καταρτιστούν και πιστοποιηθούν και τα στελέχη του Δημοσίου στα νέα ψηφιακά και τεχνολογικά εργαλεία που θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν.

Θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε το συνέδριο σύντομα στο youtube κανάλι της Ένωσης.