Στις 19 Ιουνίου 2012 στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού οι παριστάμενοι εργολήπτες έδωσαν ομόφωνα το μήνυμα ότι δεν θα ανεχθούν τη διαιώνιση των οφειλών τους και την ταυτόχρονη διεξαγωγή νέων διαγωνισμών.
 
Συγκεκριμένα στο Δήμο βρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Μιχαήλ Δακτυλίδης, το μέλος της Δ.Ε. κ. Αριστείδης Λυκογιάννης και ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος Εταιρειών κ. Ξενοφών Καρκαντζός, μέλη της ΠΕΔΜΕΔΕ που έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς από παλαιότερα έργα καθώς και άλλοι συνάδελφοι, που συναποφάσισαν τη ματαίωση του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για την κατασκευή του έργου με τίτλο «Συντήρηση και επισκευή σχολικών-δημοτικών κτιρίων», μέχρις εξοφλήσεως των οφειλών τους, υπογράφοντας σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας.
 
Αντίθετα, στο Δήμο Κορυδαλλού οι εργολήπτες δυστυχώς δεν ομοφώνησαν, παρά τις προσπάθειες του μέλους της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης κ. Μαρίνου Λαζάρου και ορισμένων συναδέλφων να πείσουν για τη ματαίωση του διαγωνισμού , με συνέπεια να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου με τίτλο «Συνέχιση και ολοκλήρωση εργασιών για την κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Δήμο Κορυδαλλού» και να δοθούν προσφορές από τους παριστάμενους Ε.Δ. Ε. Το γεγονός αυτό, στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, προκαλεί τουλάχιστον θλίψη.
 
Διότι είναι λυπηρό, κάποιοι συνάδελφοι, παρότι ο Δήμος οφείλει στους ίδιους μεγάλα ποσά, να βάζουν το κοντοπρόθεσμο συμφέρον τους πάνω από όλα, αγνοώντας τους συναδέλφους τους και το συμφέρον του κλάδου.
 
Σημειώνεται ότι στους εν λόγω Δήμους η Ένωση είχε ήδη απευθύνει επιστολές, τις οποίες έχει κοινοποιήσει και στην Περιφέρεια, υπενθυμίζοντας τα χρέη τους και ζητώντας τη ματαίωση των συγκεκριμένων δημοπρασιών και την εξόφληση των οικονομικών υποχρεώσεών τους,
 
Επ΄ευκαιρία αναφέρουμε ότι οι συνάδελφοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις ενέργειες της ΠΕΔΜΕΔΕ για ματαίωση διαγωνισμών σε Δήμους που οφείλουν, μέσω της ιστοσελίδας της Ένωσης.