Στις 19 Οκτωβρίου 2021, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η συνάντηση των εταίρων του έργου Erasmus+: BUNG το οποίο ως στόχο έχει την εξοικείωση επαγγελματιών του Κατασκευαστικού Κλάδου με τα κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης (nZEB).

H ΠΕΔΜΕΔΕ, ως υπεύθυνη των εργασιών της 1ης δράσης του έργου, ολοκλήρωσε επιτυχώς την Έκθεση με τα αποτελέσματα από την ποιοτική και ποσοτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Γαλλία, Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία και Σλοβενία αναφορικά με την υφιστάμενη κατάσταση του επιπέδου γνώσεων των εργαζομένων στον Κατασκευαστικό Κλάδο, επί των κτιρίων nZEB αλλά και τις ανάγκες του κλάδου ΕΕΚ (εκπαίδευσης και κατάρτισης ενηλίκων) για συναφή προγράμματα σπουδών.

Οι δράσεις της Ομάδας εργασίας, περνάνε πλέον στο επόμενο βήμα που δεν είναι άλλο από τη σχεδιασμό ενός εκπαιδευτικού προγράμματος μέσα από ένα διαδικτυακό παιχνίδι το οποίο θα σχεδιαστεί ως το εκπαιδευτικό μέσο του προγράμματος.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι:

  • Θέρμανση, εξαερισμός & κλιματισμός (HVAC) και φωτισμός
  • Φάκελος κτιρίου
  • Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης
  • Χρηματοδότηση έργων

Εάν σας ενδιαφέρουν οι εξελίξεις γύρω από τα κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης και θέλετε να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα του έργου αλλά και για το σχετικό πρόγραμμα κατάρτισης που αναμένεται να δημιουργηθεί σε μορφή παιχνιδιού, μείνετε συντονισμένοι!

Μπορείτε να κατεβάσετε το φυλλάδιο του έργου στα αγγλικά.

Ακολουθήστε το BUNG στο Facebook!