Με τίτλο “Ευτυχισμένη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: ας κάνουμε την Βιομηχανία των Κατεδαφίσεων καλύτερη όλοι μαζί! “, η EDA (European Demolition Association) ετοίμασε ένα video μαζί με το ακόλουθο μήνυμα.

Ανά τους αιώνες, οι γυναίκες είχαν ιδιαίτερη δυσκολία πρόσβασης σε ορισμένες Βιομηχανίες. Η Βιομηχανία των Κατεδαφίσεων δεν αποτελούσε εξαίρεση. Ξανά και ξανά, οι γυναίκες έπρεπε να αγωνιστούν μόνο και μόνο για να μπορέσουν να πάρουν τη δουλειά- στη συνέχεια, για να έχουν αποδεκτές συνθήκες εργασίας- μετά από αυτό, για να έχουν ίση αμοιβή.
Αν και η κατάσταση βελτιώθηκε τα τελευταία χρόνια, ο αγώνας δεν έχει τελειώσει. Μέχρι σήμερα, οι γυναίκες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται στην Βιομηχανία μας. Έρχονται στη δουλειά, περνούν τις δυσκολίες και τα δίνουν όλα για τη βελτίωση και την καινοτομία του κλάδου. Ωστόσο, όταν έρχεται η ώρα, οι φωνές τους εξακολουθούν συχνά να αποσιωπούνται και να αγνοούνται- και εμείς αγωνιζόμαστε για να το αλλάξουμε αυτό.
Ως εκ τούτου, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η European Demolition Association, EDA, θέλει να εστιάσει στις απόψεις των γυναικών στον κλάδο μας. Οι συνεργάτες μας αφιέρωσαν χρόνο για να αφηγηθούν τη μοναδική τους εμπειρία στον κλάδο.
Το να βλέπουμε κάθε χρόνο περισσότερες γυναίκες στο χώρο σημαίνει ότι η αλλαγή είναι εφικτή: απλά πρέπει να την κάνουμε να συμβεί.
Αυτή την 8η Μαρτίου, σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Σήμερα, και κάθε επόμενη μέρα, ας κάνουμε τον κλάδο ένα καλύτερο, πιο ισότιμο και προσβάσιμο μέρος μαζί!

Δείτε το video εδώ