Την Παρασκευή 12 Μαίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της FIEC στη Ρώμη στις εγκαταστάσεις της Ιταλικής Ομοσπονδίας ANCE.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Μιχαήλ Δακτυλίδης εκπροσώπησε την ΠΕΔΜΕΔΕ στην Γενική Συνέλευση με προσκεκλημένη την Πρόεδρο της ΠΕΣΕΔΕ κα Μαρία Τσιομπάνου.

Στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης διοργανώθηκε και Συνέδριο με θέμα αυτή τη χρονιά “Building our campaign for the 2024 EU elections” με βασικό ομιλητή τον κ. Michel Barnier, πρ. Υπουργό, πρ. Ευρωβουλευτή & Chief Negotiator για το Brexit από την πλευρά της Ε.Ε.

Παρουσιάστηκε επίσης το project “Oases of innovation : Building Smart Cities in the Desert” από το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Miloslavsky Architects.

Στα πλαίσια του συνεδρίου  άνοιξαν οι ενότητες Think Tank που αφορούσαν :

  1. Στην ενεργειακή και οικολογική μετάβαση (Energy and ecological transition)
  2. Στις επιχειρήσεις και αγορά (Eneterprises and market)
  3. Στις πόλεις του 2050 (Cities of 2050)

Εν συνεχεία ακολούθησε  η Γενική Συνέλευση όπου παρουσιάστηκαν οι ενέργειες και οι δράσεις των Επιτροπών και των Ομάδων Εργασίας της FIEC. Συζητήθηκαν αναλυτικά και θέματα όπως το νέο Manifesto της FIEC για το οποίο παρενέβη και ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Δακτυλίδης σημειώνοντας ότι θα πρέπει να είναι σύντομο, όχι πάνω από 2 σελίδες και με συνθήματα απλά. Επίσης τόνισε ότι θα πρέπει να κοινοποιηθεί στους αρχηγούς των κομμάτων ώστε να δώσουν την οδηγία στα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου τους να προωθήσουν τα θέματά μας αναλόγως.