Η  Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης  αναγνωρίζοντας την πολύτιμη προσφορά του κ.  Γεώργιου Ρωμοσιού στην ΠΕΔΜΕΔΕ, τον ανακήρυξε Eπίτιμο Πρόεδρο και του απέμεινε τιμητική πλακέτα και  αναμνηστικό δώρο.

Ο κ.  Γεώργιος Ρωμοσιός ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Τμήματος Εταιρειών της Ένωσης. Στη συνέχεια εξελέγη για πρώτη φορά ως Γενικός Γραμματέας στην  ΠΕΔΜΕΔΕ το 1996, επί Προεδρίας του αείμνηστου Ιωάννη Παπαϊωάννου, και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι το 2005, που εξελέγη Πρόεδρος της ΠΕΔΜΕΔΕ.

Ο κ. Ρωμοσιός διετέλεσε κατά τη θητεία του και  Αντιπρόεδρος της FIEC για 2 διετίες και παρέμεινε ως Πρόεδρος της Ένωσης μέχρι το 2017 όπου αποχώρησε από την Διοίκηση, παραμένοντας  ενεργό τακτικό μέλος της ΠΕΔΜΕΔΕ.

Μετά από ομόφωνη πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης, αποφασίστηκε η Γενική Συνέλευση να τον ανακηρύξει Επίτιμο Πρόεδρο της ΠΕΔΜΕΔΕ, αναγνωρίζοντας τη διαχρονική του προσφορά και ευελπιστώντας στην διαρκή συνδρομή του στις δράσεις της Ένωσης.

Ο κ. Ρωμοσιός, εμφανώς συγκινημένος, αποδέχθηκε την τιμή και το αναμνηστικό δώρο εξαίροντας την Διοίκηση της Ένωσης και τον Πρόεδρο κ. Μιχαήλ Δακτυλίδη για την ανιδιοτελή του ενασχόληση με τα θέματα της ΠΕΔΜΕΔΕ και την ανύψωση του κύρους της Ένωσης τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.