christospappas

      

ΠΡΟΣ: Όλα τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των Εργοληπτικών Οργανώσεων δια του πρωτοκόλλου της ΠΕΔΜΕΔΕ, ως Φιλοξενούσης Οργάνωσης.

Κοινοποίηση: Περιφερειακά Τμήματα ΠΕΔΜΕΔΕ, μετά της συνημμένης επιστολής μου,  ομοίως δια του πρωτοκόλλου της ‘Ενωσης.

Συνημμένη: Η από Ιουλίου 2010 επιστολή μου.

 

     Συνάδελφοι,

     Από του Ιουλίου 2010 είχα συντάξει μία προς συναδέλφους εργολήπτες επιστολή ανησυχιών και φόβων μου για τις ΄΄κακές προθέσεις΄΄ της Κυβέρνησης Παπανδρέου, την οποία και επισυνάπτω στην παρούσα.  Επειδή η επιστολή αυτή, παρά την επιθυμία μου, δεν κατέστη δυνατόν να δημοσιευθεί στην ΄΄Κατασκευή΄΄, σας την έδωσα ιδιοχείρως, ανεπίσημα, σε όποιον από υμάς ήθελε χάσει τον χρόνο του να την διαβάσει και να προβληματιστεί. Ήταν τότε θυμάμαι μία Συντονιστική στα γραφεία της ΠΕΣΕΔΕ, στην οποία παρευρέθη και ο καλός συνάδελφος και φίλος πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ Γιάννης Γαμβρίλης, ο οποίος και έλαβε ένα αντίγραφο.

   Μετά από ένα χρόνο Μνημονίου ή Μνημοσύνου, όπως το έλεγα, δυστυχώς επαληθεύονται καθημερινά οι χειρότεροι φόβοι μου, τόσο για το επάγγελμά μας, το οποίο έχει προκλητικά πλέον στοχοποιηθεί, όσο και κυρίως για την Φίλτατη Πατρίδα μας, που με άνομα εφαρμοζόμενα πιστά σχέδιά τους θέλουν οι κυβερνώντες να δημεύσουν, ουδέ καν αντί πινακίου φακής, ΔΩΡΕΑΝ, Δώρο στους Εντολοδόχους και Πάτρωνές τους. Άλλωστε τι είναι όλα αυτά τα ανθρωπάκια, που δεν έχουν κάνει τίποτα στη ζωή τους, παρά Αχυράνθρωποι, ως Μηδενικά σε όλα τους και ποιόν κοροιδεύουν, αφού τα λεφτά του Μνημονίου μένουν όλα στο εξωτερικό προς πληρωμή των τοκογλύφων και ούτε ένα cent δεν έχει έρθει εδώ για πληρωμή, όπως λένε ψευδώς, μισθών και συντάξεων.

     Μας κυβερνούν Συνάδελφοι, Ψεύτες αισχίστου είδους, Απατεώνες, Προδότες, Ανθέλληνες, Εφιάλτες και ως τοιούτοι ένοχοι εσχάτης προδοσίας θ΄αντιμετωπιστούν σύντομα.

     Όσον αφορά τα δικά μας.

     Από έτους, το Υπουργείο θέλησε ν΄αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο των Δημοσίων Έργων. Ζήτησε τις απόψεις μας, του τις δώσαμε εγκαίρως, τις επεξηγήσατε (διότι εγώ απέφυγα οποιαδήποτε συμμετοχή μου, για να μην παρεκτραπώ) και τις έγραψαν όλες, για να μην λερωθούν σωματικά, στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Δικαστικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας, όπως το αυτοδίκαιο εγκρίσεως επιμετρήσεων, οι παραλαβές του έργου κλπ., διεγράφησαν από τους συναδέλφους μας Μηχανικούς, συνεργάτες των Κυβερνώντων. Πάντα αναρωτιόμουνα πού υπάρχουν τέτοιας ποιότητας Μηχανικοί σ΄αυτό το Υπουργείο Δημοσίων Έργων! Ο καθένας τους με τόση εμπάθεια απέναντι στην Τάξη μας.

    Τελικά λοιπόν επαληθεύτηκα και σ΄αυτό το δόλιο, μέσω του νέου θεσμικού πλαισίου, σχέδιο καταστροφής όλων των συναδέλφων μας, πλην του Εθνικού Εργολάβου και των δύο αδελφών του διότι, μόνον οι κυβερνώντες τους κυβερνώντες θα μπορέσουν να επιζήσουν με τέτοιο νόμο.

    Όπως σας είχα πει προφορικά, θεωρούσα ότι δήθεν για εξυγίανση μιλούσαν στο Υπουργείο, αλλά το δόλιο σχέδιο τους, χωρίς έλεος προς όλους μας, δίκην στυγνών εκτελεστών, ημών, των οικογενειών μας, του δυναμικού μας, με απέχθεια και κομπλεξισμό προς το έξυπνο μυαλό μας, ήταν και είναι, να μας σύρουν εντέχνως σε παρωδία διαλόγου, για να μπορέσουν, τόσο δημοκρατικά, να νομιμοποιήσουν (sic) τα δολοφονικά για την τάξη μας σχέδια τους. Εγώ αυτό το σχέδιο νόμου το έχω χαρακτηρίσει κατάπτυστο και πρόστυχο με την ακριβή έννοια, όπως σας έχω πει δε επανειλημμένα, έπρεπε να τους το πετάξετε στη μούρη και να βγείτε στα κανάλια και τα ραδιόφωνα να το καταγγείλετε ευθαρσώς και μπορείτε και τώρα να το κάμετε, με αιτία το ότι δεν εδέχθησαν καμία απολύτως από τις προτάσεις μας.

     Πέραν του θεσμικού πλαισίου, όλοι οι συνάδελφοι, όλων των μεγεθών (πλην των καλοβολεμένων που θα΄ρθει κι΄αυτών η ώρα τους), έχουμε δύο χοντρά προβλήματα επαγγελματικής επιβίωσης:

α) Δεν μας πληρώνουν εκτελεσθείσες εργασίες και

β) Δεν δημοπρατούνται πλέον έργα, μάλλον διότι οι Αχυράνθρωποι θέλουν να μαζέψουν όλες τις πιστώσεις, για να τις πάνε στα μεγάλα έργα με 2 και 3 φορές υπερτιμολόγηση του κόστους των, όπως συνήθως γίνεται και με κατανομή 70% στον Εθνικό μας και 30% στις (ακόμα) αδελφούλες του, πέραν και άλλων τινών συμμετεχόντων στις Κ/Ξ δίκην του πάλαι ποτέ Αγροτικού κόμματος των εκλογών στην τότε Ρωσσία.

     Βεβαίως υπάρχουν και άλλα προβλήματα στον κλάδο μας, αλλά όσο τα πλατιάζουμε και αναλύουμε, τόσο αποδυναμώνονται τα ανωτέρω τρία σημαντικώτατα προβλήματά μας.

     Συνάδελφοι τελειώνω, συγχωρείστε με αν σας κούρασα, όμως δεν δέχομαι ότι μόνον εγώ βλέπω και θέλω να λέω τα πράγματα με το όνομα τους, μόνον εγώ να βιώνω ότι είμαστε σε πόλεμο, με συνασπισμένους όλους εναντίον μας, μόνον εγώ να φωνάζω ότι καταστρεφόμαστε, κάντε κάτι επιτέλους. Πλέον πιστεύω, ότι η διάκριση των Ελλήνων πρέπει να είναι σε Πατριώτες ή μη και κάθε αγώνας πρέπει ν΄αφορά το Όλον, διότι δια της επιδιωκόμενης καταστροφής του Όλου είναι θέμα χρόνου και η καταστροφή Όλων ημών!

     Φίλοι Πρόεδροι των Εργολ.Οργαν., σας καλώ και σας παρακαλώ, έστω και την ύστατην ώραν, διότι πιστεύω ότι ήδη προ μηνών έπρεπε να το είχατε κάμει, να βγείτε να ενημερώσετε, να καταγγείλετε, να καταχωρήσετε επί πληρωμή, να περισώσετε ότι προλαβαίνετε ακόμα. Έχετε κύρος, ευχέρεια και δύναμη λόγων, γνωριμίες και ότι σας χρειάζεται, πέραν του ότι είστε και πολύ φωτογενείς. Σπάστε αυγά και σπάστε τα δεσμά μας.

     Δεν είναι δυνατόν μόνον ο Σαββίδης, το βαθύ ΠΑΣΟΚ, να βγαίνει και να καταγγέλλει και να λέει αλήθειες. Τι να κάνει μόνος και αβοήθητος από όλους σας;

     Κι΄εσείς Πρόεδροι των Περιφερειακών Τμημάτων της Επαρχίας, με τα τοπικά ΜΜΕ ξυπνήστε και ενημερώστε όλους. Συναισθανθείτε τις ευθύνες σας. Αφήστε τον Ραγιαδισμό.

     Σαν Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔΜΕΔΕ έως τώρα, ότι κάνω το κάνω για τους Συναδέλφους μου, όπως άλλωστε έχω και υποχρέωση απέναντι τους. Πότέ δεν απεκόμισα οφέλη πλην της Αγάπης.

    Καλοί Πρόεδροι, επειδή γνωριζόμαστε χρόνια, αληθινά δεν σας κατηγορώ για εσκεμμένες απραξίες, οι οποίες ως γνωστό είναι χειρότερες από τις αρνητικές πράξεις ως εκ προμελέτης! Άλλωστε όλοι δεν έχουμε την ίδια ιδιοσυγκρασία, ούτε την αυτή διορατικότητα, ούτε και την ίδια έλλειψη, πιθανόν όπως εγώ, καθωσπρεπισμού.

    Σας παρακαλώ να συνειδητοποιήσετε ότι είστε επί κεφαλής όλων μας. Είστε οι πολιτικοί εκπρόσωποί μας, κινηθείτε πολιτικά, με Συναδελφική Αγάπη.

    Ο Σοφοκλής είπε Πολιτική Τέχνη, Τέχνης Υπερτερούσα. Γρηγορείτε!

  

                                                      Σας ευχαριστώ με Αγάπη