Η FIEC δημοσίευσε τη Στατιστική Έκθεσή της για τον Κατασκευαστικό Κλάδο με προβλέψεις για το έτος 2021.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο Οικονομικών & Νομικών Θεμάτων της FIEC κ. Rüdiger Otto, η Έκθεση παρέχει μια επισκόπηση των εξελίξεων στον Kατασκευαστικό Kλάδο στην Ε.Ε το 2020 έως σήμερα, ένα έτος γεμάτο πρωτοφανείς προκλήσεις για τον Κατασκευαστικό Κλάδο.

Η πανδημία Covid προκάλεσε μια απαράμιλλη οικονομική κρίση με το ΑΕΠ της Ε.Ε να συρρικνώνεται κατά 6,3% το 2020. Ο Κατασκευαστικός Κλάδος επλήγη ιδιαίτερα το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Συνολικά, οι κατασκευές υπέφεραν λιγότερο από ό, τι αρχικά αναμενόταν το καλοκαίρι του 2020. Τελικά, ο Κλάδος αποδείχθηκε πιο ανθεκτικός από την οικονομία στο σύνολό της. Οι συνολικές επενδύσεις στις κατασκευές μειώθηκαν κατά 5,8% το 2020. Η συνολική απασχόληση αυξήθηκε ελαφρώς κατά 0,8% σε σύγκριση με το 2019.

Το 2021, οι επενδύσεις στις κατασκευές αναμένεται να αναπτυχθούν με ρυθμό 4,2%. Στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, η κατασκευαστική αγορά αναμένεται να επανέλθει στην πορεία της.

Ωστόσο, οι συνολικές επενδύσεις δεν θα φτάσουν στο επίπεδο πριν από την κρίση. Όσον αφορά την απασχόληση στον τομέα των κατασκευών, προβλέπεται ελαφρά μείωση 0,1% με την αναβολή της επίδρασης της κρίσης στο 2021 για ορισμένες χώρες.

Περισσότερα, στην Έκθεση της FIEC εδώ.