Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG GROW) αποφάσισε να συστήσει μια νέα ομάδα εμπειρογνωμόνων το «Industrial Forum» στο πλαίσιο της «νέας στρατηγικής για την Βιομηχανία στην Ευρώπη», με στόχο, μεταξύ άλλων:

  •  τη συμβουλευτική υποστήριξη της Επιτροπής σχετικά με την εφαρμογή στρατηγικής και πολιτικής στη Βιομηχανία και την έκδοση τακτικών εκθέσεων
  • τη συμβολή στην ανάλυση των κύριων Βιομηχανικών οικοσυστημάτων και την παρακολούθησή τους

Από σχεδόν 150 αιτήσεις που ελήφθησαν, η Επιτροπή επέλεξε 55 μέλη εκ των οποίων και τη FIEC ανάμεσα σε φορείς που αντιπροσωπεύουν μια ευρεία γκάμα διαφόρων Βιομηχανικών και Ακαδημαϊκών οικοσυστημάτων, της κοινωνίας των πολιτών και άλλων έως το τέλος του 2024.   Η επιλογή της FIEC αποτελεί περίτρανη απόδειξη της αναγνωρισιμότητας του ρόλου του “Κατασκευαστικού οικοσυστήματος” στην Ευρωπαϊκή Οικονομία. Περισσότερες πληροφορίες για το φόρουμ μπορείτε να βρείτε εδώ.