Στη σύσταση Συμβουλίου Καινοτομίας, με συμμετοχή εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και της επιστημονικής κοινότητας προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Το Συμβούλιο θα έχει συμβουλευτικό και συντονιστικό ρόλο για την εφαρμογή της πολιτικής προώθησης της καινοτομίας. Θα εισηγείται τη λήψη μέτρων προς την κυβέρνηση ενώ θα αποτελεί και σημείο επαφής των επιχειρήσεων και της επιστημονικής κοινότητας με την πολιτική ηγεσία. Η απόφαση για τη σύσταση του Συμβουλίου ελήφθη ενόψει και του νέου ΕΣΠΑ, 2014-2020 στο οποίο οι δαπάνες για την καινοτομία ως ποσοστό επί του συνολικού προϋπολογισμού θα είναι διπλάσιες σε σύγκριση με το τρέχον πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, αυξάνονται από 4 % στο 8 %.

Όλα τα μέλη του Συμβουλίου Καινοτομίας θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί.

Η σύνθεση του Συμβουλίου, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη έχει ως εξής:

-Χρήστος Βασιλάκος, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, καθώς στόχος είναι να υπάρξει στενή συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

-Γιώργος Ιωάννου, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, πρόεδρος του MBA.

-Βασίλης Κάτσος, διευθύνων σύμβουλος της Pharmathen.

-Άρης Κεφαλογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Γαία Τρόφιμα.

-Αλέξανδρος Κρητικός, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Potsdam.

-Χάρης Κυριαζής, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ.

-Δημήτρης Λακασάς, πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

-Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Globo, πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας.

-Γιάννης Παπαδόπουλος,  πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων, διευθύνων σύμβουλος της Attica Ventures και Συντονιστής Καινοτομίας.

-Παναγιώτης Παπασταματίου, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Αιολικής Ενέργειας και διευθυντής Ανάπτυξης της ΕΝΤΕΚΑ.

-Δημήτρης Πτωχός, Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.

-Κώστας Φωτάκης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας Κρήτης.