«Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος σε νομικά πρόσωπα που δεν ασκούν καμία επιχειρηματική δραστηριότητα» αποκαλύπτει σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 29 Οκτωβρίου, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε έπειτα από ερώτηση 17 βουλευτών της ΝΔ, με επικεφαλής τον Τιμολέοντα Κοψαχείλη, για την επιβολή τέλους επιτηδεύματος σε αργούσες εργολαβικές επιχειρήσεις και κοινοπραξίες.

Στην ερώτηση οι βουλευτές επισήμαιναν ότι επιβάλλεται το τέλος επιτηδεύματος σε αργούσες κοινοπραξίες και τεχνικές εταιρείες, των οποίων το έργο έχει περαιωθεί και έχει λήξει η συνεργασία τους.

Επίσης, ανέφεραν ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία προκαλεί προβλήματα βιωσιμότητας στις εταιρείες του κατασκευαστικού τομέα και ότι οι περισσότερες από αυτές έχουν ελάχιστη δραστηριότητα.

Οι βουλευτές είχαν προτείνει τη συνέχιση της επιβολής του Τέλους Επιτηδεύματος για χρονικό διάστημα μέχρι και τριών ετών από της ολοκληρώσεως του έργου, διότι αυτό είναι ένα χρονικό διάστημα που κρίνεται ότι επαρκεί για την εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων των εν λόγω εταιρειών (αποπληρωμή, παράδοση έργου, λήξη εγγυήσεων κλπ).

Πηγή :in.gr