Με ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 08/02/2019 σε αίθουσα του ξενοδοχείου Hotel Du Lac η Eτήσια Γενική Συνέλευση του Περιφερειακού Τμήματος ΠΕΔΜΕΔΕ Ηπείρου, στην οποία παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΠΕΔΜΕΔΕ κ. Μιχαήλ Δακτυλίδης και ο Νομικός Σύμβουλος της Ένωσης κ.  Ευθύμιος Αναγνωστόπουλος. Επίσης στην Συνέλευση παρευρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Τμήματος Ηπείρου κ. Ιωάννης Λυκοτραφίτης

Η Συνέλευση ξεκίνησε με τον απολογισμό των πεπραγμένων της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου  κατά το έτος 2018 από τον Πρόεδρο κ. Γεώργιος Ντάτση, όπου παρουσιάστηκαν οι δράσεις του Περιφερειακού Τμήματος προς τους τοπικούς φορείς και οι ενέργειες υπέρ των μελών του Τμήματος. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ο οικονομικός απολογισμός του Περιφερειακού Τμήματος για το έτος 2018 και ο προϋπολογισμός για το 2019 από τον Γραμματέα-Ταμία του Περιφερειακού Τμήματος κ. Νικόλαο Ντζόιδο. Η έγκριση αυτών έγινε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Μιχαήλ Δακτυλίδη  ο οποίος έκανε μια παρουσίαση των ενεργειών και στόχων της ΠΕΔΜΕΔΕ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη συνεχή αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών στα μέλη της, καθώς παρουσίασε αναλυτικά τόσο το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ που θα προσφέρει κατάρτιση και πιστοποίηση με επιδότηση σε 2 προγράμματα α) της συμμετοχής σε ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς και β) του ΒΙΜ (Building Information Modeling), όσο και και ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία συμμετέχει η Ένωση δηλαδή το Blueprint που στόχο έχει να δώσει το αποτύπωμα των αναγκών των δεξιοτήτων του κατασκευαστικού κλάδου.

Έπειτα ο κ. Αναγνωστόπουλος ενημέρωσε τα μέλη του Τμήματος για όλες τις τροποποιήσεις που έχουν επέλθει στη νομοθεσία των Δημοσίων Έργων και στις διακηρύξεις των διαγωνισμών. Απάντησε σε ερωτήσεις των μελών και έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Μετά το πέρας της συνέλευσης ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του περιφερειακού τμήματος και παρατέθηκε δείπνο, στο οποίο τα μέλη του Τμήματος είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές και απόψεις για το μέλλον του κλάδου.