Την Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014, λίγα λεπτά πριν την ψήφιση στη Βουλή  της τροπολογίας που είχε κατατεθεί  την 23-07-2014 και με την οποία  καταργούσε τα κατώτατα όρια προϋπολογισμού έργων ανά τάξη των εργοληπτικών επιχειρήσεων εγγεγραμμένων στο ΜΕΕΠ  και  αύξανε τα ανώτατα, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αιφνιδιαστικά  κατέθεσε νέα τροπολογία που τη «βάφτισε»   νομοτεχνική βελτίωση της ήδη κατατεθείσας.

Από μία απλή ανάγνωση όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν πρόκειται για νομοτεχνική βελτίωση, αλλά για πλήρη αλλαγή  της ήδη καταστροφικής για τους μικρούς και μεσαίους εργολήπτες τροπολογίας, με την οποία καταργούσε τα κατώτατα όρια.

Η «νομοτεχνική βελτίωση» παίρνει πίσω το χρύσωμα του χαπιού για αύξηση των ορίων, καταργεί και τα ανώτατα όρια και αναθέτει σε μελλοντικό ΠΔ να ρυθμίσει τους «επίσημους καταλόγους» .

Απροειδοποίητα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, ακρόαση ή και οποιαδήποτε επαφή με τις Εργοληπτικές Οργανώσεις ο Υπουργός   αποφάσισε και  κατέθεσε εκ  νέου στη Βουλή τρείς διαφορετικές  παραγράφους που αλλάζουν τα πάντα στον κλάδο μας.

Στο όνομα «δήθεν» απειλών της Τρόικας περί διακοπής της χρηματοδότησης της χώρας, αγνοώντας παντελώς τις  άμεσα ενδιαφερόμενες Εργοληπτικές Οργανώσεις ο κ. Υπουργός υπέγραψε και κατέθεσε τη διάλυση του εργοληπτικού κλάδου, με 3 παραγράφους.

Παραμένουν  άγνωστοι οι βαθύτεροι σκοποί του κ. Υπουργού..

Οι αδιανόητα σκληρές αυτές ρυθμίσεις απαιτούν συσπείρωση όλου του κλάδου και κοινή αντιμετώπιση προς κάθε  κατεύθυνση.

Η ΠΕΔΜΕΔΕ συγκαλεί τη Δευτέρα  κοινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Εταιρειών για να αποφασίσει την περαιτέρω δράση της.