Σε σχετικό άρθρο αναφορικά με το παγκόσμιο ζήτημα των υψηλών τιμών και της έλλειψης υλικών, μίλησε ο Πρόεδρος της FIEC και καθηγητής κ. Thomas Bauer ο οποίος μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο οι καθυστερήσεις στην παραλαβή των υλικών επηρεάζουν τους Ευρωπαίους Εργολάβους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Bauer ανέφερε πως οι προμηθευτές είναι συχνά απρόθυμοι να συμφωνήσουν σε μια συγκεκριμένη προθεσμία παράδοσης των υλικών, εξαιτίας των συνεχόμενα μεταβαλλόμενων συνθηκών της αγοράς, οι οποίες εν τέλει οδηγούν στην αδυναμία καθορισμού της τιμής αλλά και της ημερομηνίας παράδοσης. Κατά συνέπεια, οι κατασκευαστικές εταιρείες δεν μπορούν να γνωρίζουν την τελική τιμή για τα ολοκληρωμένα έργα και τις υπηρεσίες τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αγορά ράβδων οπλισμού, όπου οι τιμές τους αυξήθηκαν κατά 110% στην Ιταλία μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

Εν αντιστοιχία, στην Ελλάδα, η ΠΕΔΜΕΔΕ ασχολείται διαρκώς με το ζήτημα της αύξησης των δομικών υλικών, έχοντας ήδη επικοινωνήσει με σχετική επιστολή προς τους Υπουργούς Υποδομών και Ανάπτυξης με συγκεκριμένη πρόταση για νομοθετική ρύθμιση και τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της αύξησης των τιμών των υλικών .

Διαβάστε το σχετικό άρθρο του περιοδικού Construction Europe εδώ.