Την Πέμπτη 8/5/2025  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  το  1Ο συνέδριο  CMC για τις κατασκευές και τα Μηχανήματα Έργου, με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΠΕΔΜΕΔΕ, κ. Κωνσταντίνου Γκολιόπουλου στο πάνελ με θέμα:

“Τα θεσμικά ζητήματα του κλάδου του κατασκευών – Προκλήσεις και απαντήσεις” .

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν  τα θέματα της Αναθεώρησης τιμών δημόσιων συμβάσεων, της έλλειψης  εργατικού δυναμικού αλλά και της «άνισης κατανομής έργων».

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εταιρειών της Ένωσης, Δρ. Αντώνιος Πάνας ήταν ο συντονιστής του πάνελ με θέμα:  “Αγορά εργασίας: Ανάγκη για νέες δεξιότητες και εξειδικευμένο προσωπικό”, όπου συζητήθηκαν τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος στον τομέα αυτό.

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτείας , επίσημων φορέων , πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και εκπροσώπων  του κατασκευαστικού κλάδου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου.