ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα έγινε η συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Δ. Ρέππα, του Υφυπουργού κ. Ι. Μαγκριώτη και εκπροσώπων της Διοίκησης της ΠΕΔΜΕΔΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στον κλάδο των εργοληπτών δημοσίων έργων, στο πλαίσιο των επαφών της νέας πολιτικής ηγεσίας με εκπροσώπους των Εργοληπτικών Οργανώσεων.

Μετά από ευρεία και διεξοδική συζήτηση όπου ο Πρόεδρος της ΠΕΔΜΕΔΕ κ. Γ. Ρωμοσιός ανέπτυξε όλα τα προβλήματα που αφορούν στον κλάδο, ο Υπουργός κ. Ρέππας δήλωσε ότι πρόκειται να τροποποιήσει το πλαίσιο ανάθεσης των δημοσίων έργων, αφού προηγουμένως λάβει υπόψιν του και τις προτάσεις του εργοληπτικού κόσμου της χώρας.

Επίσης δεσμεύθηκε  ότι μέχρι το τέλος του έτους θα δώσει το βασικό πλαίσιο  σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για διαβούλευση, προτού αυτό πάρει τη μορφή νομοσχεδίου.

Στο σημείο αυτό διερωτήθηκε «ποιός μπορεί άλλωστε να μας  εμποδίσει να υλοποιήσουμε αυτονόητα θέματα που εκκρεμούν στον τομέα των δημοσίων έργων;»

Μεταξύ άλλων ο Υπουργός  επεσήμανε  ότι θα αυξηθεί το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με έμφαση σε έργα περιφερειακά και μικρού μεγέθους, ενώ σε ό,τι αφορά στα θέματα των πληρωμών για έργα που έχουν εκτελεσθεί ανέφερε ότι θα τα εξετάσει σε ορθολογική βάση, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του θέματος, ενώ είδε θετικά και το θέμα  των πρόσθετων εγγυητικών επιστολών, και δεσμεύθηκε ότι για όλα τα προβλήματα θα έχει και συχνές συναντήσεις με τις Εργοληπτικές Οργανώσεις.

Θετικά θα εξετάσει και το θέμα των αναγνωρισμένων υπεργολαβιών προκειμένου να δώσει μία ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε μία περίοδο που η οικονομία διέρχεται σοβαρή κρίση.

Τέλος ο Υπουργός τάχθηκε υπέρ της εξωστρέφειας του κλάδου διεθνώς, ακούγοντας με ιδιαίτερη προσοχή τις δέκα βασικές θέσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Κατασκευών που περιλαμβάνονται στην επιστολή της ΠΕΔΜΕΔΕ  προς τα πολιτικά κόμματα για την ανάκαμψη από την κρίση.

Στη συνάντηση από πλευράς ΠΕΔΜΕΔΕ παρέστησαν, εκτός του Προέδρου της Ένωσης κ. Γ. Ρωμοσιού, ο Αντιπρόεδρος κ. Μ. Δακτυλίδης, ο Γεν. Γραμματέας κ. Χρ. Παππάς, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εταιρειών κ. Θ. Βασιλείου, ο Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας κ. Μ. Ματτές καθώς και οι κ. Ι. Μπουλούγαρης και Β. Καράμπαμπας μέλη της Δ.Ε. της Ένωσης.

                                                                Αθήνα, 4 Νοεμβρίου 2009

                                                    Από το Γραφείο Τύπου της ΠΕΔΜΕΔΕ