Η ΠΕΔΜΕΔΕ σε συνεργασία με το ΤΕΕ διοργανώνει Ημερίδα για το μέλλον του Κατασκευαστικού κλάδου στην Ευρώπη όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τις Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες  Construction 2020 & Construction 2050 Building tomorrows Europe today”.

Η Ημερίδα αυτή που γίνεται  στα πλαίσια του Προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 με τίτλο  «Κατάρτιση και πιστοποίηση εργαζομένων στον κλάδο των κατασκευών και υλικών» που υλοποιεί η ΠΕΔΜΕΔΕ και του οποίου βασικό πρόγραμμα κατάρτισης & εκπαίδευσης είναι το Πρόγραμμα Β.Ι.Μ. (Building Information Modelling). θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 (ώρες 09.30 – 14.30) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Νίκης 4, Αθήνα).

Σκοπός της Ημερίδας είναι να παρουσιαστούν οι κύριοι άξονες της  Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Construction 2050 : Building tomorrows Europe today όπως το B.I.M. (Building Information Modelling), η Ψηφιοποίηση (Digitalization), η Ενεργειακή αναβάθμιση (Energy efficiency), η Κυκλική οικονομία (Circular economy), η Υγεία & Ασφάλεια στην εργασία (Health & Safety), η αναγκαιότητα για νέες δεξιότητες (new skills), κ.α. που αποτελούν βασικές προτεραιότητες του «Κατασκευαστικού οικοσυστήματος» σε όλη την Ευρώπη.

Κεντρικός ομιλητής στην Ημερίδα θα είναι ο κ. Kjetil Tonning, Πρόεδρος της F.I.E.C. – Federation de l’ Industrie Europeenne de la Construction (Ομοσπονδία της Ευρωπαϊκής Κατασκευαστικής Βιομηχανίας), στην οποία η ΠΕΔΜΕΔΕ είναι η μοναδική Ελληνική Εργοληπτική Οργάνωση μέλος.

        

 

Το πρόγραμμα της ημερίδας βρίσκεται και εδώ.