Το    3ο Διεθνές Συνέδριο TMM- CH — Διεπιστημονική Πολυφασματική Μοντελοποίηση και Συνεργασία για τη Διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς- Επανακατάληψη του κόσμου σε σύγκρουση μέσω του πολιτισμού
που προάγει την αμοιβαία κατανόηση και την ειρήνη   πραγματοποιήθηκε  από τις 20 έως τις 23 Μαρτίου στο Ευγενίδειο Ίδρυμα.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε  από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου Α’. Κωνσταντινουπόλεως και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β’.

Η διεπιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου «Προστασία Μνημείων» [Καθ. Α. Μοροπούλου, Καθ. Μ. Κορρές, Καθ. Α. Γεωργόπουλος, Καθ. Χ. Σπυράκος, Επίκ. Καθ. Χ. Μουζάκης], πρωτοστάτησαν στην υλοποίηση του Συνεδρίου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Μιχαήλ Δακτυλίδης, συμμετείχε στο πάνελ με θέμα συζήτησης:” Bridging Heritage Stakeholders, Science and Industry”, αναπτύσσοντας και παρουσιάζοντας τα Προγράμματα της Ένωσης  που συμβάλλουν στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας.

Καταλήγοντας δε, ο κ. Μ. Δακτυλίδης ανέφερε ότι  η ΠΕΔΜΕΔΕ πιστεύει ακράδαντα ότι η συνεργασία, η εκπαίδευση, η χρηματοδότηση, η καινοτομία και η προώθηση είναι βασικές στρατηγικές που μπορούν να εφαρμοστούν για την επίτευξη του τερματικού στόχου.

Η  Ομότιμος  Καθηγήτρια  κα Αντωνία Μοροπούλου, Πρόεδρος Διεθνούς Συνεδρίου TMM-CH, ευχαρίστησε τον κ. Δακτυλίδη για τη συμβολή του  στην επιτυχή διεξαγωγή του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου TMM-CH “Transdisciplinary Multispectral Modelling and Cooperation for the Preservation of Cultural Heritage Recapturing the World in Conflict through Culture promoting mutual understanding and Peace” με την συμμετοχή του  στο panel “Bridging Heritage Stakeholders, Science and Industry”.

Οι φωτογραφίες και το video του panel, βρίσκονται στον κάτωθι σύνδεσμο: https://tmm-ch.com/gallery_panel11.php