Εδώ και 11 χρόνια, η ΠΕΔΜΕΔΕ συνεργάζεται με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο φιλοξενώντας φοιτητές από όλα τα τμήματα της Σχολής, οι οποίοι πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στα γραφεία της Ένωσης.

Η συνεργασία των δύο φορέων έχει ως επίκεντρο τους νέους, στους οποίους δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν την ΠΕΔΜΕΔΕ και κατ’ επέκταση τα Δημόσια Έργα. Επιπλέον οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και για τις δραστηριότητες της Ένωσης ως εκπροσώπου του Κατασκευαστικού Κλάδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και να συνδράμουν οι ίδιοι στο σχεδιασμό και την υλοποίηση κάποιων τμημάτων αυτών.

Απτό παράδειγμα είναι και η ενεργός εμπλοκή των φοιτητών στα ευρωπαϊκά προγράμματα που πραγματοποιεί η Ένωση και τα οποία αφορούν στον Κλάδο, πραγματοποιώντας ποιοτικές και ποσοτικές έρευνες και συμμετέχοντας στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων αναφορικά με καίρια ζητήματα του Κλάδου. Επιστέγασμα των δραστηριοτήτων αποτελεί το έργο Construction Blueprint το οποίο, εν μέσω άλλων, έχει ως στόχο την προσέγγιση νέων ατόμων στον κατασκευαστικό κλάδο ως επιλογή καριέρας και επαγγελματικής ανάπτυξης.

Με αυτόν τον τρόπο, οι φοιτητές αποκτούν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να έρθουν σε επαφή με όλες τις επίκαιρες εξελίξεις που διαδραματίζονται τόσο στην χώρα μας όσο και στο εξωτερικό και να συμμετέχουν δυναμικά σε ζητήματα  που θα διαμορφώσουν την κατάσταση και το μέλλον του Κατασκευαστικού οικοσυστήματος.