Η Αρχή Πιστοποίησης Ελληνικού Δημοσίου ( ΑΠΕΔ) στο πλαίσιο  αναβάθμισης των υπηρεσιών της ενημερώνει τους συνδρομητές της ότι αλλάζει την Αρχή Χρονοσφραγίδας/ Χρονοσήμανσης  του Ελληνικού Δημοσίου.

H ΑΠΕΔ  αποφάσισε να μετατοπίσει την αρχή χρονοσήμασης από το σύστημα του ΕΡΜΗ (που ήταν αρχικά) στο αντίστοιχο (αλλά αναβαθμισμένο) σύστημα της ΑΠΕΔ. Αυτό ισχύει σήμερα, ενώ το παλιό σύστημα χρονοσήμανσης θα είναι ενεργό μέχρι τις  15/1/2021. Αυτό -πρακτικά- σημαίνει για τα μέλη μας ότι πρέπει (στο σύνολό τους) να αλλάξουν τις ρυθμίσεις που έχει το JSIGN έτσι ώστε να τις παίρνουν από το νέο σύστημα και  να εγκαταστήσουν 2 νέα πιστοποιητικά στο σύστημά τους για να μπορούν να «εμπιστευτούν» την Αρχή που θα τους παρέχει τη νέα χρονοσήμανση.

Η κεντρική σελίδα που περιγράφει την αλλαγή είναι εδώ: http://www.aped.gov.gr/nea/66-new-timestamp.html

Η  αλλαγή  μπορεί να γίνει  από τα μέλη  που έχουν κάποιο βαθμό εξοικείωσης με τους υπολογιστές, ενώ online υπάρχει έτοιμο εγχειρίδιο για την εγκατάσταση των πιστοποιητικών, http://www.aped.gov.gr/images/steps1-6/APED_new_Timestamp_cer.pdf όπως και για τις αλλαγές που χρειάζονται να γίνουν στα προγράμματα που χρησιμοποιούνται για υπογραφές http://www.aped.gov.gr/procedures/20-how-to-sign/31-sign_documents_pdf.html

Αξίζει να επισημάνουμε:

  1. Οποιαδήποτε μη-επιτυχής αλλαγή -αυτόματα- στερεί τη δυνατότητα στον κάτοχο της υπογραφής να υπογράψει εφόσον πρέπει να ολοκληρωθούν όλα τα βήματα με επιτυχία για να δοθεί η δυνατότητα υπογραφής
  2. Προϋποθέτει ενημερωμένο σύστημα (με τις τελευταίες εκδόσεις των προγραμμάτων), κάτι που μπορεί και να μην ισχύει για όσους έχουν πραγματοποιήσει πριν μεγάλο χρονικό διάστημα  την εγκατάσταση της υπογραφής.

Εάν επιθυμείτε μπορούμε να σας προτείνουμε συνεργάτη της Ένωσης για να σας βοηθήσει με την αναβάθμιση των προγραμμάτων και εγκατάστασης των νέων παραμέτρων, με μία σύντομη διαδικασία περίπου στα 20-30 λεπτά ανά χρήστη, μπορείτε να στείλετε ένα mail στο info@pedmede.gr ώστε να σας αποστείλουμε τα στοιχεία του συνεργάτη και να ενημερωθείτε σχετικά.