Με αυξημένη προσέλευση εργοληπτών, σε σχέση με την προηγούμενη χρόνια, τόσο στην Αθήνα όσο και στα 13 Περιφερειακά Τμήματα σε όλη τη χώρα, ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ οι διήμερες διαδικασίες για την εκλογή νέας Διοικούσας Επιτροπής, Αντιπροσωπείας και Εξελεγκτικής Επιτροπής για την τριετία 2014-2017 και των Τοπικών Διοικήσεων στα 13 Περιφερειακά Τμήματα.

Τα αποτελέσματα της κάλπης ανέδειξαν πρώτη δύναμη σε πανελλαδική κλίμακα τον συνδυασμό “ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ”, με ποσοστό 65,3% και 8 έδρες, δηλαδή αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και δεύτερη δύναμη τον συνδυασμό «ΑΝΑΤΡΟΠΗ»,  με ποσοστό 34,7% και 3 έδρες.

Για τέταρτη τριετία επανεκλέγεται Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ο κ. Γεώργιος Αλ. Ρωμοσιός, με Αντιπρόεδρο τον κ. Μιχαήλ Δακτυλίδη  και Γενικό Γραμματέα τον κ. Ευάγγελο Κασσελά.

O Πρόεδρος της ΠΕΔΜΕΔΕ κ. Γεώργιος Ρωμοσιός σε δήλωσή του
μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αυξημένη προσέλευση των εργοληπτών, η οποία αποδεικνύει και την ανησυχία του κλάδου για τις  δυσκολίες που αντιμετωπίζει, τονίζοντας, ότι από την πλευρά του θα είναι ενωτικός καθώς τα προβλήματα είναι κοινά και σκληρά για όλα τα μέλη της Ενωσης. Παράλληλα ο κ. Ρωμοσιός επισήμανε ότι μεγάλο μέρος των πρωτοβουλιών του για την επόμενη τριετία θα επικεντρωθεί στην επίτευξη ενιαίας έκφρασης του κατασκευαστικού κλάδου μέσα από την συγκρότηση  Εθνικής Συνομοσπονδίας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Η επικράτηση, για μια ακόμη φορά, της παράταξης “ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ” που είχε την ευθύνη της διοίκησης της ΠΕΔΜΕΔΕ για την παρελθούσα τριετία, επιβεβαιώνει την εκ νέου εμπιστοσύνη από την πλειοψηφία των μελών της Ένωσης, για την συνετή και συνεπή αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου, έχοντας σαν γνώμονα την προάσπιση των καλώς νοούμενων συμφερόντων των μελών της, την ανύψωση του κύρους και της ισχύος της ΠΕΔΜΕΔΕ, και κυρίως την παροχή όσο το δυνατόν καλύτερων και άμεσων υπηρεσιών προς τα μέλη της Ένωσης.»

Αθήνα, 11 Απριλίου 2014

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΕΔΜΕΔΕ