Τo υπουργείο Περιβάλλοντος – Ενέργειας θα επιστρέψει σε όσους έχουν καταθέσει αίτηση για φωτοβολταϊκό σταθμό τα σχετικά παράβολα, εφόσον ανακαλέσουν την αίτησή τους οικειοθελώς, καθώς έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα του ΣΠΕΦ.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά, το αίτημα έγινε δεκτό ύστερα από ενέργειές του για την οικειοθελή από τους επενδυτές ανάκληση αιτήσεων αδειοδότησης φωτοβολταϊκών σταθμών με ταυτόχρονη επιστροφή του παραβόλου κατάθεσης. Ας σημειωθεί ότι από τις 10 Αυγούστου 2012 έχει ανασταλεί η αδειοδότηση για φωτοβολταϊκούς σταθμούς βάσει υπουργικής απόφασης, οπότε δεν προβλέπεται να υπάρξει απάντηση θετική ή αρνητική απάντηση στα αιτήματα που είχαν κατατεθεί.

Ετσι, το παράβολο κατάθεσης μπορεί να θεωρηθεί μη «καταναλωθέν» με βάση ενημέρωση από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και την υπηρεσία εξυπηρέτησης επενδυτών ΑΠΕ. Στη σχετική ενημέρωση το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αναφέρει ότι:

«Στα απαλλασσόμενα αδείας φωτοβολταϊκών (<1 MW), το αίτημα έγινε δεκτό και συνεπώς όσοι επενδυτές επιθυμούν μπορούν να αποτείνονται στα αρμόδια γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ και να καταθέτουν τις αιτήσεις ανάκλησης αυτές, ώστε να τους επιστραφεί το παράβολο κατάθεσης.

Στα αδειοδοτούμενα φ/β (>1 MW) από τη ΡΑΕ υπήρξε ενημέρωση πως απαιτούνται επιπλέον ρυθμίσεις σχετικά, οπότε και θα επανέλθουμε με νεώτερη ανακοίνωση».

Πηγή : Ημερησία