Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 από τις 5 το απόγευμα έως αργά το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η “Βραδιά του Ερευνητή” στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο  κτήριο Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων.

Κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη, 1.500.000 επισκέπτες σε περισσότερες από 300 Ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον υπέροχο κόσμο της έρευνας. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι συνεπές στο ραντεβού του, για πέμπτη συνεχή χρονιά, διοργανώνοντας τη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στο εμβληματικό κτήριο Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων από τις πέντε το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.

Βασικός στόχος της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ είναι η προβολή του έργου των ερευνητών και η ανάδειξη στο ευρύ κοινό της σπουδαιότητας και της καινοτομίας των επιτευγμάτων τους, του ρόλου του ελληνικού δημόσιου Πανεπιστημίου στην επιστήμη, αλλά και την προσφορά του στην κοινωνία και την ανάπτυξη της χώρας.

Στη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ μετέχουν ερευνητικές ομάδες του ΕΜΠ και των Πανεπιστημίων της Αθήνας.

Στο αίθριο του κτηρίου Αβέρωφ θα βρίσκονται τέσσερις Θεματικές Γωνιές με ειδικές συμμετοχές από φοιτητικές ομάδες, φορείς, οργανισμούς και ιδρύματα, αναδεικνύοντας την Έρευνα και την Εκπαίδευση, την Απασχόληση και την Καινοτομία, την Ανάπτυξη και την Αειφορία, καθώς και το πρόγραμμα Marie Skłodowska Curie της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στη διάρκεια της εβδομάδας 23 – 30 Σεπτεμβρίου 2019 σε όλη την Ευρώπη γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2019, ενθαρρύνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο να ανακαλύψει και να εξερευνήσει τον αθλητισμό, αλλά και να τονώσει το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Ο αθλητισμός, παρακαταθήκη του αρχαίου πνεύματος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στην Ελλάδα, παίρνει επάξια τη σκυτάλη από τον πολιτισμό.

 

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Οι ενδιαφερόμενοι ερευνητές του ΕΜΠ καλούνται να συμπληρώσουν τις ειδικές φόρμες στο www.ntua.gr/ntuaren

Είσοδος ελεύθερη – Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής