Τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη των μεγαλύτερων κατασκευαστικών και μελετητικών εταιρειών της Ελλάδας, κορυφαίοι Έλληνες ακαδημαϊκοί από πολυτεχνικές σχολές της χώρας, εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών δομικών υλικών και δημοσιογράφοι, συναντήθηκαν χθες, Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, στο Sofitel Airport Luxury Hotel, στην τελετή απονομής των Concrete Awards 2019, τα πρώτα βραβεία που δημιουργήθηκαν για να αναδείξουν την αριστεία στα έργα από σκυρόδεμα.

«Στην αίθουσα αυτή είμαστε απόψε συγκεντρωμένοι αυτοί που συνθέτουν την καρδιά της βιομηχανίας κατασκευών της χώρας. Πανεπιστημιακοί, μελετητές, κατασκευαστές συγκροτούν τον πυρήνα της βιομηχανίας αυτής που πριν από μια δεκαετία συνεισέφερε το 12% του Α.Ε.Π. στην οικονομία και που πιστεύουμε ότι σύντομα θα ξαναπάρει τη θέση της στο οικονομικό γίγνεσθαι» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια που Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής, Ομότιμου Καθηγητή του ΑΠΘ, κ. Γιώργου Πενέλη.

Συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν ο κ. Θεοδόσιος Τάσιος ανέβηκε στο βήμα, παραλαμβάνοντας τιμητική βράβευση για το σύνολο της προσφοράς του στον ακαδημαϊκό και κατασκευαστικό κλάδο και έκανε λόγο για μια «ρωμαλέα συγκίνηση» αφού «όλος ο κατασκευαστικός κλάδος είναι εδώ απόψε».  Τιμητικό βραβείο για τη συνεισφορά τους στον κλάδο έλαβαν επίσης ο κ. Σταμάτης Σταθόπουλος και ο κ. Γιάννης Ανδρόπουλος.

Πλατινένια βράβευση για το εμβληματικό έργο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» απέσπασε η ΤΕΡΝΑ, αφού ήταν το πρότζεκτ που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των αξιολογήσεων της Κριτικής Επιτροπής.

Χρυσές βραβεύσεις κέρδισαν οι εταιρείες: ΤΕΡΝΑ, AVAX, ΑΔΚ Σύμβουλοι ΜηχανικοίΑνδριάνης & Συνεργάτες, ΕΡΓΟΣΤΗΛ, MYTILINEOS, Silver PaLM, ΕΘΝΟΚΑΤ και οι κοινοπραξίες JOINT VENTURE SALINI IMPREGILO S.p.A. – TERNA και Κ/Ξ Ν. & Κ. ΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΕ – ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ.

Ανάμεσα στα κορυφαία έργα βρέθηκαν η Ολυμπία Οδός, οι γέφυρες Τσακώνας και Γούρνες-Χερσόνησος, η σήραγγα Καλλίδρομος στην Τιθορέα, η επέκταση της γραμμής 3 της Αττικό Μετρό, οι μαρίνες Αγίας Νάπας και Λεμεσού στην Κύπρο, η μελέτη λιμενικών εγκαταστάσεων για το Um Alhoul του Κατάρ, η νέα δεξαμενή υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα, το Qatar Foundation Stadium, το Golden Hall, το ξενοδοχείο Euphoria Retreat κ.ά.

Ο διαγωνισμός των Concrete Awards πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των ΕΠΕΣ, ΠΕΔΜΕΔΕ, ΣΑΤΕ, ΣΕΓΜ, ΣΤΕΑΤ, ΤΕΕ.

 Χρυσός χορηγός των βραβείων ήταν η DEMCON μια εταιρεία με ραγδαία ανάπτυξη και ισχυρή παρουσία σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια. Υποστηρικτής ήταν η ΕΡΓΟΣΤΗΛ.

Τα βραβεία διοργανώθηκαν από την Boussias Communications.

Μπορείτε να δείτε τις βραβευμένες εταιρείες αλλά και τα στιγμιότυπα της λαμπερής βραδιάς στο https://www.concreteawards.gr/.